det ligger i vores DNA at søge efter ny viden

 
Herslev_køer_2016-28.jpg

Som lokalt kraftcenter for fremtidens bæredygtige fødevaresystem deler vi hjertens gerne ud af vores tanker og erfaringer. Om de er fantastiske, gode eller mindre gode - så ved vi, at vi kan lære af hinanden.

Ligesom det ligger i vores DNA at søge efter ny viden og inspiration fra andre, der ligesom os tror på, at vi kan indrette fødevareproduktion og lokalsamfund bedre og klogere.

En del af Herslev inviterer til workshops, undervisningsforløb og konferencer, der sætter liv til denne dagsorden. Kontakt os, hvis du leder efter inspiration til din undervisning eller vil dele din viden, og se vores kalender nederst på denne side for aktuelle arrangementer. Her et udpluk af afholdte arrangementer.

Madens folkemøde 10-11. maj 2019
Der er stigende interesse for at byer næres af eget opland. Fødevarefællesskaber, Råhandel, Andelsgårde, En del af Herslev og Brinkholm bygger alle på fælles visioner om at knytte byer til deres nære opland. I hvor høj grad kan disse initiativer lykkes og vil involvering af andre aktører kunne speede udviklingen op? Debatten skal føre til idéer til de næste skridt, der styrker eksisterende initiativer og gøder jorden for større involvering.

Til Madens Folkemøde stod En del af Herslev for debatten 'Mad til byerne', hvor tænker Carolyn Steel knyttede bånd til fortidens fremsynede tanker og Maria fra Birthesminde fortalte om nødvendigheden af som bonde i dag at knytte bånd både til byen og til landet. Udover de to kvinder deltog Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, landsbyplanlægger i Lejre Kommune Bjørn Henrichsen og de to entreprenører Kim Rahbek og Christian Coff i debatten. Læs mere om debatten her.

Kan mad & øl ændre et samfund? Konference i øl-laden i Herslev 13. november 2018
Skal vi medskabe et bedre samfund og skabe gode rammer for liv i både byen og på landet, så skal vi samarbejde på tværs af samfundet. Dette var afsættet for konferencen i øl-laden i november 2018. Praktikere, politikere, studerende og organisationsfolk var inviteret og flere end 90 deltog på dagen.

Se programmet her, læs omtale af konferencen her og få opsummering her.